עזרא אוריון היה קול קורא במדבר, אמן מקורי וקיצוני בנוף האמנות הישראלי והעולמי. יצירתו פילסה נתיב יחודי ומרתק – בתחילה פרצה אל מחוץ למגבלות הגלריות, אל הנוף המדברי, שם רצה לבנות אלמנטים מונומנטאליים בבטון חשוף. קתדרלות חילוניות אלה עוצבו כחלל פיסולי העוטף את הצופה כחוויה כוללת. יצירותיו האדריכליות מתנשאות הרחק מעל ראשו של הצופה.
בהמשך זיהה אוריון את הכוחות הטקטוניים האדירים, המרימים את רכסי ההרים, כמאמץ פיסולי של כדור הארץ עצמו. הפסלים שלו הפנו את תודעת הצופה אל קו השבר הסורי-אפריקאי ואל ההתנשאות של רכס ההימליה. כיוצר פיזי ואיש שטח מובהק, פיסל אוריון בסיני, בנגב, בנפאל. הוא הטווה קווי אבנים ובנה מדרגות מאבן מקומית, שהפכו לכני שיגור של ההכרה. בפיסול מדברי זה הוא צירף את העבר הפרה-היסטורי של היצירה האנושית אל פיסול במאדים. הוא יצר פיסול הכרתי, נצחי, כששיגר מטילי אנרגיה אל קצה המרחקים הבין גלקטיים.
עזרא אוריון היה גם איש חינוך ומורה מעורר השראה, פילוסוף אתאיסט, משורר של יאוש קיומי ומורד עיקש בכבידה. באתר זה קובצו צילומים רבים של העבודות שלו, ציורים ועבודות מוקדמות, קטעים משירתו והגותו, שיחות עם אנשים שעבדו איתו ומאמרים שנכתבו עליו.

תודות מעומק הלב לכל שותפינו במאמץ לשימור המורשת של עזרא אוריון. רבים מאנשים טובים אלה גויסו על ידו "לעשות את הדבר הנכון" והם ממשיכים בכך גם אחרי מותו. יש גם אלה שלא הכירו את האיש או הושפעו מהכריזמה באופן ישיר. למרות זאת הם מזדהים עם מכלול היצירה שלו ומבינים את חשיבותה היחודית. תודות לכל אלה שסיפרו בסבלנות על עזרא, על עולמו ועל המקומות בהם נפגש
עם עולמם. תודות מיוחדות לצלמים ובראשם לאבי חי, שהלך לאורכה של דרכו האמנותית של אוריון והצליח לתפוש את מימדי הסביבה בה פעל. תודות מיוחדות ליאיר מדינה ומוטי מור מ"הדפס אומנותי", שתמכו בסבלנות בתהליך בניית האתר ומארחים אותו בנדיבות רבה.