סולמות

את הסולם הראשון שלו הציב עזרא ב-1978, במישור שלמרגלות הר סיני, במסגרת סדנת אמנים שהתארחה בבית ספר שדה 'צוקי דוד'. הסולם האנכי היה עשוי קורות עץ של עמוד חשמל בגובה ששה מטר והוצב על קו פרשת מים מקומית. בכתבה של מנחם מיכלסון ל'7 ימים' עזרא אמר: "האמת היא שהוא חייב להיות בגובה 20-25 מטר. הרעיון הוא עוצמת היסוד האנכי על קו רקיע. סולם משמש באופן טכני לדברים פונקציונאליים מוגדרים. אבל הסולם שלי אינו מעלה לשום מקום, אלא לכיוון הרקיע. ההכרה מקנה לו פוטנציאל רוחני הקשור למקום הזה באופן רחב ביותר. האובייקט הוא מין נקודת פיצול ומפגש של כמה אסוציאציות או נורמות."
אחת האסוציאציות המקומיות היא איקונה מהמאה ה-12, השמורה במנזר סנטה קטרינה. האיקונה מתארת את הסולם עליו מטפסים המאמינים, כששדים מפתים ומפילים את הכושלים ומלאכים מעודדים את הצדיקים, במעלה שלושים השלבים אל גן העדן.

אברהם שקד, מנהל בי"ס שדה, התנגד בתוקף לכל התערבות בנוף של ארץ הבראשית. בסוף מפגש האמנים הוא הרס את סולם. ב-2014 שקד אמר: "למרות שאני זה שהפיל את הסולם של עזרא בסנטה, אני מבין את האמנות שלו. מבחינתי היה הסולם יכול להשאר שם לנצח, אבל אב המנזר התלונן ודרש שנפרק אותו. אין לי שום בעיה עם קו אבנים במדבר, או מזבח בראש הר. כשאמן מקבל על עצמו את החוקים של המקום, משאיר את הפסל לאלמנטים, לבליה, מבחינתי זו הצהרה מפוארת."

ב-1979 הציב עזרא סולם אנכי, בגובה 14 מטר. הסולם עשוי ברזל והשלבים שלו הולכים ומתרחקים כלפי מעלה.

במפגש האמנים שנערך בחולות ניצנה ב-1983, הציבו עזרא ותלמידיו מ'המרכז לאומנות חזותית' בבאר שבע סדרת סולמות. הסולמות, עשויים צינורות ברזל, בגובה 3.5 מ', ננעצו לאורך קווי השיא של הדיונות.